Calatorie in necunoscut

Desi iepurasii traiesc deja de ceva vreme in lumea oamenilor, de cele mai multe ori au fost si sunt doar in postura de prizonieri. Fara vreun drept sa-si manifeste alte nevoi decat cele primare si doar ca sa slujeasca nevoile primare ale omului. Doar de putina vreme cativa semeni de-ai nostri au hotarat ca iepurasii merita o sansa sa ne arate ca pot juca si un alt rol in viata noastra. Ei au fost pionierii absoluti si lor le datoram multe din lucrurile pe care le stim astazi despre iepurasi.

Dar pentru ca intre oameni si iepurasi relatia de afiliere abia se contruieste, stim inca mult prea putin unii despre ceilalti. Iar noi, cei care ne-am incumetat sa ne traim viata alaturi de un iepuras, mergem pe un drum inca nebatatorit. Suntem nevoiti de multe ori sa fim foarte creativi, pentru ca noi trebuie sa construim, negociind cu ei, o lume care pana acum nu a existat decat in visele noastre. Noi trebuie sa gasim drumul de la vis la o realitate care sa fie frumoasa si pentru noi si pentru ei. Prea putini semeni de-ai nostri au incercat sa faca asta inainte. In schimb multi altii, din nefericire, au facut si continua sa faca lucruri care transforma visele noastre in cosmaruri.

Inca suntem intr-o etapa de explorare, de pionierat. Si situatia asta presupune curaj, minte deschisa si pasiune. Nu e o alegere foarte comoda. Si nu stim inca ce ne asteapta la capatul drumului pe care l-am ales. Nici ca persoane, nici ca specie. Nu stiu care va fi consecinta alegerii noastre pe termen lung si foarte lung. Nu stiu cum vor arata relatiile oameni-iepurasi peste cateva sute sau mii de ani. Dar cred ca un lucru care se naste dintr-o dorinta atat de frumoasa are destule sanse sa devina un lucru bun.

Reclame

Despre Codrina Elisabeta Miculit

Inainte de toate, mamica de iepurasi si alte animalute. Liber-cugetatoare (atat cat e posibil), prin structura mea. Psiholog, prin educatie. In afara de animalute, pasiunea mea e sa inteleg toate lucrurile care pot fi gandite si intelese de mintea umana si pe cele care ne transfigureaza viata...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: