Cea mai mare provocare pentru un parinte de iepuras

Viata langa copilasii nostri pufosi e plina de bucurii, dar si de provocari. Iar dintre ele, sa ii mentinem sanatosi e de departe provocarea cea mai mare. Sunt fragiluti si nu intotdeauna cumintei, o combinatie din care e de asteptat sa apare multe probleme de sanatate, mai ales daca nu suntem noi foarte informati si vigilenti. Iar cand se imbolnavesc, daca nu sunt tratati rapid, putem sa-i pierdem in doar cateva zile. Si ca sa fie totul si mai complicat, e greu sa gasesti veterinari care stiu sa trateze corect un iepuras.

Asa ca e o chestiune de viata si de moarte sa stim sa ne alegem veterinarul, sa stim cat mai multe lucruri despre problemele lor de sanatate (chiar si despre cele pe care acum nu ne asteptam sa le intalnim vreodata – am vrea noi…) ca sa putem sa le prevenim (atat cat e posibil), sa le recunoastem rapid atunci cand ar putea sa apara in viitor si sa stim sa reactionam repede si corect atunci cand e nevoie.

Cu cat ne straduim mai mult sa facem toate astea, cu atat vor fi mai mari sansele sa ne pastram iepurasul sanatos si fericit. Si daca ne gandim ca un iepuras poate trai chiar si mai mult de zece ani, e cu atat mai important sa facem tot ce putem ca sa traiasca sanatosi cat mai mult timp posibil.

Despre Codrina Elisabeta Miculit

Inainte de toate, mamica de iepurasi si alte animalute. Liber-cugetatoare (atat cat e posibil), prin structura mea. Psiholog, prin educatie. In afara de animalute, pasiunea mea e sa inteleg toate lucrurile care pot fi gandite si intelese de mintea umana si pe cele care ne transfigureaza viata...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: