Despre sanatatea lor

Viata langa copilasii nostri pufosi e plina de bucurii, dar si de provocari. Iar dintre ele, sa ii mentinem sanatosi e departe provocarea cea mai mare. Atunci cand iepurasii se imbolnavesc, daca nu sunt tratati rapid, ii putem pierde in doar cateva zile. Si ca sa fie totul si mai complicat, e greu sa gasesti veterinari care stiu sa trateze corect un iepuras.

Asa ca e o chestiune de viata si de moarte sa stim sa ne alegem veterinarul, sa stim cat mai multe lucruri despre problemele lor de sanatate (chiar si despre cele pe care acum nu ne asteptam sa le intalnim vreodata – am vrea noi…) ca sa putem sa le prevenim (atat cat e posibil), sa le recunoastem rapid atunci cand ar putea sa apara in viitor si sa stim sa reactionam repede si corect atunci cand e nevoie.

Cu cat ne straduim mai mult sa facem toate astea, cu atat vor fi mai mari sansele sa ne pastram iepurasul sanatos si fericit. Si daca ne gandim ca un iepuras poate trai chiar si mai mult de zece ani, e cu atat mai important sa facem tot ce putem ca sa traiasca sanatosi cat mai mult timp posibil.

GENERALITATI

Indicii generale ale starii de sanatate
Controlul zilnic

INTERVENTIILE CHIRURGICALE

Operatiile de sterilizare

SITUATII DE URGENTA

Corpuri straine in caile respiratorii

AFECTIUNI

Abcesele
Coccidioza
Mixomatoza


Linkuri

Medirabbit
Veterinary Support Articles

Un comentariu

  1. Oana

    Bună!
    Am avut un iepuraș corcitura cap de leu pe care l-am luat de la o familie cu mai mulți iepurași. A fost pui când l-am luat (3 luni) și a fost totul bine vreo 3 luni.. și după am observat într-o zi ca nu a mai vrut să mănânce nimic, a făcut diarie și în decurs de câteva ore a murit :(( deoarece iubesc animalele am vrut sa luăm altceva (eu cu iubitul meu) și am luat din nou 3 puiuți de cap de leu de data asta rasă pură deoarece doamna de la magazin ne-a spus ca corciturile au deobicei probleme de sanatate. Și tot bantui pe site-uri ca sa aflu cât mai multe și sa le asigur iepurașilor viața sănătoasă de care au nevoie. Am câteva întrebări referitoare la îngrijirea la hrană. Menționez că am citit toate articolele de pe site tău și mi-au fost de folos dar nu am prea multă experienţă cu iepuraşii şi as mai avea câte ceva de lămurit și. Dacă dorești și să îmi dai un răspuns cu un mijloc prin care putem comunica as aprecia foarte mult!
    Mulțumesc mult!
    Oana Natasha

Lasă un comentariu